Охорона Януковича може і далі безкарно "заламувати" журналістів

Вівторок, 6 липня 2010, 15:37
Журналісту Сергію Андрушку відмовлено в порушенні кримінальної справи за перешкоджання його професійній діяльності співробітником охорони президента Януковича.

Як повідомив "Українській правді" сам Андрушко, таку інформацію він отримав з прокуратури Голосіївського району Києва.

"Помічник прокурора Голосіївського району повідомив, що 1 липня мені відмовлено у порушенні кримінальної справи", - сказав Андрушко.

За його словами, прокуратура дійшла висновку, що застосувавши силу до журналіста, охоронець президента "виконували свої посадові обов'язки".

Андрушко зазначив, що збирається оскаржити до суду відмову в порушенні справи.

Як відомо, 15 червня співробітник Управління державної охорони, ім'я якого тримається в секреті, застосував силу до журналіста під час відвідин президентом Януковичем виставки "Агро-2010".

16 червня понад тридцять журналістів направили колективний запит главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну з вимогою повідомити обставини цих подій та результати службового розслідування.

Серед інших цей запит підписала депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко на правах члена Національної спілки журналістів.

Рух "Стоп цензурі!" виступив з вимогою звільнення співробітника охорони Януковича з органів УДО та порушення проти нього справи за перешкоджання журналістській діяльності.

Станом на 6 липня жодної відповіді від адміністрації президента отримано не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування