Льовочкін пояснив, навіщо Януковичу зайві повноваження

Середа, 7 липня 2010, 18:25
Розширення кола повноважень президента було б доцільним для проведення масштабних реформ.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін на зустрічі з представниками ЗМІ в адміністрації президента.

За його словами, президент Віктор Янукович за своїми повноваженнями має достатньо впливу в державі, але його діяльність, зокрема, в проведенні реформ, могла бути ефективнішою, якби ці повноваження були розширені.

Відповідаючи на питання, які саме додаткові повноваження доцільно було б надати президенту, Льовочкін, зауважив, що це "похідна від політичної відповідальності президента".

Оскільки, за його словами, президент фактично відповідає за "всі сфери", логічно наділити його важелями впливу, які дали б йому можливість "реалізувати всі вимоги часу та суспільства".

Водночас, додав Льовочкін, наразі немає остаточного бачення, про які саме повноваження йдеться.

Триває дискусія, зауважив він, під час якої всіма визнається недосконалість останньої політреформи, за якою президентські повноваження було обмежено, однак "остаточного документа ще немає".

Відповідаючи на питання, чи буде винесено питання про скасування політреформи на референдум в день місцевих виборів, 31 жовтня, Льовочкін висловив думку, що "це було б логічно", але підкреслив, що остаточного рішення з цього приводу також немає.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування