ТЕЛЕКАНАЛ ЗАЯВЛЯЄ ПРО ЗАГРОЗУ РЕЙДЕРСЬКОГО ЗАХОПЛЕННЯ

Вівторок, 10 серпня 2010, 11:05

Трудовий колектив телеканалу "Тоніс" просить президента Віктора Януковича не допустити знищення та поглинання каналу.

Про це йдеться у відкритому листі редакційної ради "Тоніса", розміщеному на його сайті.

"Трудовий колектив одного з найстаріших телеканалів України змушений звернутися до Вас з приводу безпрецедентної ситуації, що склалася на цей час, пов'язаної із фактичним захопленням каналу та його подальшим знищенням", - сказано у ньому.

За словами працівників телеканалу, "Тоніс" став заручником ситуації, коли частина корпоративних прав телеканалу була передана власниками у заставу в забезпечення повернення кредитів, наданих комерційним банком "Трансбанк".

"Боржники банку та власники телеканалу здійснили необхідні заходи, спрямовані на реструктуризацію заборгованості та повернення кредитних коштів за укладеними договорами", - сказано у листі.

За словами працівників каналу, з боку банку були отримані листи, відповідно до яких банк погоджувався розпочати переговори та здійснити реструктуризацію заборгованості на взаємовигідних умовах.

"Крім того, з метою підтвердження своїх намірів боржниками телеканалу було розпочато добровільне часткове погашення заборгованості за існуючими кредитними договорами", - заявляють вони.

Однак, за словами представників "Тоніса", не зважаючи на позицію власників телеканалу, на цей час банком не проводиться жодних дій, спрямованих на врегулювання ситуації, що склалася.

Вони стверджують, що в другій половині поточного року різко активізувалися усі без виключення судові процеси, ініційовані банком, предметом розгляду яких є саме звернення стягнення на корпоративні права телеканалу.

"Більш того, у трудового колективу каналу склалося стійке враження щодо явної зацікавленості в рейдерському захопленні каналу з боку певних осіб шляхом звернення стягнення на корпоративні права в телеканалі та наступному перепродажу банком вказаних корпоративних прав зацікавленим особам при повному потуранні з боку судових органів та органів державної влади", - йдеться у листі.

Тому редакційна звернулася до Януковича, "як до гаранта Конституції України, яка забезпечує та гарантує недоторканність права на власність, на працю, на неупереджене, законне, рівне та справедливе здійснення судочинства, тому що інших засобів захисту у телеканалу "Тоніс" не залишилося".

"Просимо Вас втрутитися в ситуацію, що склалася та здійснити заходи щодо недопущення знищення та поглинання каналу", - сказано у листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News