Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ: Я НЕ ДОПУЩУ ПОВЕРНЕННЯ ЦЕНЗУРИ

Середа, 11 серпня 2010, 15:28

Президент Віктор Янукович заявляє, що не допустить цензури в Україні.

Про це сказано у відповіді Януковича на заяву Міжнародного інституту преси.

"Ще раз заявляю - процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів", - заявив Янукович.

За його словами, факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, "були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки".

"Стосовно рішення суду щодо телеканалів ТVi і 5-ий, то я як громадянин і як гарант Конституції не маю права впливати на суди. І думаю, що журналісти тут, як ніхто, повинні підтримати мої принципові позиції", - пише Янукович.

"Разом з тим, я завжди казав, що зроблю все можливе для того, щоб 5 канал продовжував мовити. Я сам часто дивлюся його передачі, зустрічаюся з журналістами П'ятого. Даю їм інтерв'ю", - додав він.

Янукович також заявив, що він зацікавлений в тому, щоб в Україні було якнайбільше нових незалежних каналів, "в тому числі це стосується й  ТVi".

"Але, повторюю, я не втручаюся в їх господарську діяльність. І тим паче не втручаюся в роботу судів", - наголосив він.

Янукович також зазначив, що він "був і залишається відкритим для преси", і робить усе, щоб журналісти почувалися в Україні вільними.

"До речі, днями одна дуже гостра журналістка навіть звинуватила адміністрацію президента в тому, що "в АП пропаганды нет" і що ми не впливаємо на політику телеканалів. Я сприйняв цю критику як великий комплімент. Я прагну, щоб ми не займалися пропагандою, не нав'язували журналістам свого бачення ситуації, а давали їм можливість просто правдиво відображати життя суспільства", - заявив він.  

Водночас, на думку президента, "журналістика в Україні буває різна".

"Є серед публікацій і відверто замовні. Є непрофесійні - без перевірки фактів і т.д. Розумію - це процес росту. І по мірі того, як будуть розвиватися демократичні процеси в Україні - будуть рости і стандарти журналістики", - вважає він.

Янукович також повідомив, що після Дня Незалежності України в регіонах стартують публічні обговорення "нашої концепції Громадського телебачення", яке він прагне створити в Україні.

"Приєднуйтесь. Вносьте свої пропозиції. Працюймо разом в атмосфері доброзичливості. Бо лише так ми допоможемо Україні йти демократичним шляхом", - закликав він.

Як відомо, у середу Міжнародний інститут преси закликав Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: