ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА ЩЕ ОДНОГО ЧИНОВНИКА ТИМОШЕНКО

Вівторок, 24 серпня 2010, 14:21
21 серпня Військовою прокуратурою був затриманий екс-перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела в Генпрокуратурі.

Іващенко з 5 червня 2009 по 11 березня 2010 року, після відставки Юрія Єханурова, виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко.

Джерело стверджує, що він був поміщений в ізолятор на 72 години за підсумками допиту в Генпрокуратурі в рамках кримінальної справи, яку розслідує Військова прокуратура.

Іващенка звинувачують у незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу, пише видання.

"За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, в тому числі стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу", - йдеться в публікації.

"У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів та іншого майна Феодосійського заводу став Андрій Сенченко, член фракції БЮТ", - пише газета.

Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судномеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали.

Джерело стверджує, що за підсумками розслідування кримінальної справи продане майно заводу буде повернуто державі.

"При передачі його приватним структурам було порушено законодавство, зокрема, постанова Кабміну, що вимагає видачі окремого дозволу на реалізацію для кожного об'єкта державної власності, до того ж з обов'язковим погодженням рішення про продаж з Фондом держмайна", - пише газета.

Як стало відомо, слідство відпрацьовує головну версію, відповідно до якої при ухваленні цього рішення на Іващенка чинився тиск з боку народних депутатів і, можливо, керівництва Кабміну.

"Слідчим Військової прокуратури вже відомо, що на робочих нарадах в Міноборони з підготовки наказу в.о. міністра особисто був присутній Сенченко", - зазначає видання.

Відомо також, що керівники департаментів військового відомства відмовилися візувати проект рішення в.о. міністра про продаж майна Феодосійського заводу, вважаючи його незаконним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування