Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну повернулися моряки з аварійного судна

Субота, 28 серпня 2010, 21:09
У суботу літак з шістьма моряками судна "Свята Софія" приземлився в Одесі.

Про це повідомила прес-служба партії "Сильна Україна".

Моряки чотири місяці прожили на аварійному суховантажі в Червоному морі, йдеться у повідомленні.

За словами керівника ініціативної групи, яка супроводжувала моряків, глави Одеської облорганізації "Сильної України" Світлани Фабрикант, стан здоров'я моряків задовільний.

"За їх життя можна не боятися, але їм потрібно буде багато часу, щоб поправити здоров'я і відновитися морально", - сказала вона.

Як відомо, на початку травня судно "Свята Софія", яке прямувало до Індії з небезпечним вантажем - фосфатними добривами, було визнано аварійним і немореходним інспекцією Суецького каналу.

Через борги судновласника перед владою судно не пустили в єгипетський Порт-Саїд, йдеться у повідомленні.

"На "Святої Софії" не було електрики, продуктів харчування і води. У трюмі утворився отвір, і воду доводилося постійно відкачувати вручну. Український судновласник і місцева влада відмовлялися допомогти команді", - зазначили у партії.

"Щодня ми могли піти на дно. Двічі ми посилали сигнали SOS, вісім разів сигналили ракетами, але на нас ніхто не звертав уваги, ніхто не хотів допомагати", - розповіли моряки.

Ініціативній групі, яка вилетіла до Єгипту 22 серпня, вдалося переконати єгипетську владу дозволити зійти морякам на берег і домовитися про буксирування судна в порт, повідомили в партії.

Водночас на борту судно залишилися ще п'ять моряків на чолі з капітаном, які будуть супроводжувати вантаж під час буксирування судна. Протягом двох тижнів вони теж зможуть повернутися додому, повідомили у прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування