Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голомша заперечує, що поплатився кріслом за вирок Сталіну

Четвер, 5 серпня 2010, 11:41
Микола Голомша заперечує, що був звільнений з посади заступника генпрокурора через свою позиції щодо Голодомору 1932-33 років.

"Він (Пшонка) до мене не підходив і зі мною на цю тему (Голодомору) не говорив... Я підтверджую, що такого не було", - сказав він, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

При цьому Голомша відмовився коментувати причину свого звільнення з посади заступника генпрокурора і попросив звернутися з цим питанням до генпрокурора Олександра Медведька.  

Крім того, прес-служба Генпрокуратури також заявила, що ця інформація "не відповідає дійсності, носить спекулятивний характер та спрямована на дискредитацію органів прокуратури і втягування її в політику".

У відомстві наголосили, що 22 липня 2010 року Голомшу було призначено на посаду Військового прокурора Центрального регіону на його прохання.

Раніше ЗМІ пов'язували звільнення Голомші і пониження на посаді з його відмовою переглянути свою позицію щодо Голодомору.

Мова йшла про те, що нібито в кінці липня Пшонка разом з одним із заступників глави адміністрації президента зайшов у кабінет Голомші, і під час розмови було порушено питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

На початку 2010 року Апеляційний суд Києва визнав радянських керівників винними в здійсненні геноциду.

Голомша курирував цей судовий процес з боку прокуратури, і за його підписом матеріали, зібрані СБУ, були направлені до суду.

За повідомленнями ЗМІ, під час розмови Пшонки і Голомші мова зайшла про те, що позицію Генпрокуратури у цій справі слід змінити через необхідність виправдати президента Віктора Януковича в судовому процесі щодо заперечення ним Голодомору як геноциду українського народу.

Голомша нібито відмовився відкликати свій підпис під документами, через що і був звільнений з посади заступника генпрокурора і фактично понижений по службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: