Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: "Українська і російська мова не дуже відрізняються..."

П'ятниця, 24 вересня 2010, 08:41


Імплементація Європейської мовної хартії в Україні стоїть на "порядку денному", наголошує Віктор Янукович.

Про це президент України заявив у Нью-Йорку, відповідаючи на запитання членів Атлантичної Ради США, повідомляє прес-служба глави держави.

Янукович, зокрема, зазначив, що демократія виключає утиски громадян за будь-якими ознаками - мовна ознака тут не виняток, і "сьогодні суспільство це усвідомлює".

"Якщо казати, як можуть поруч жити люди, які розмовляють українською і російською мовами, я скажу так: по-перше, вони не дуже відрізняються одна від одної", - заявив президент.

"Тому, незважаючи на те, якою б мовою люди не розмовляли, вони хочуть всі нормально жити", - наголосив він.

"Я вважаю, що це питання співіснування існує не тільки у нашій державі. Воно існує у багатьох країнах світу. Але в країнах із розвиненою демократією ці питання вже давно вирішено", - додав Янукович.

Він зазначив, що існує Європейська мовна хартія. "Україна є членом Парламентської асамблеї Ради Європи, і виконання цієї Хартії створює умови для співіснування будь-яких народів, які розмовляють будь-якими іншими мовами", - сказав президент.

"В Україні розмовляють не тільки українською і російською мовами. Розмовляють угорською, румунською, болгарською, грецькою, єврейською тощо", - наголосив Янукович.

"В Україні живе близько 120 національностей. Україна дуже інтернаціональна держава, і сьогодні мова йде про те, щоб створити рівні умови для проживання в цій країні всіх людей, хто тут живе і має українське громадянство", - пояснив він.

Янукович зазначив, що "розмаїття культур робить Україну ще більш цікавою".

"І пригнічення тієї чи іншої культури в сучасному суспільстві неможливе. Ми усвідомлюємо це і врахуємо у державній політиці. Тобто імплементація Європейської мовної хартії в Україні - це питання порядку денного. Зараз ми цим і займаємося", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...