Міліція перевіряє напад на фестиваль патріотичної пісні

Понеділок, 27 вересня 2010, 15:48

Обласною міліцією Київщини проводиться дослідча перевірка інціденту під час фестивалю "Гайдамака.UA".

Як повідомила прес-служба МВС, 26 вересня о 20:30 до чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в місцевому парку "Перемога", де проходить фестиваль, відбувається бійка.

Представники приватної охоронної фірми "Вулкан", які за договором забезпечували охорону фестивалю, попросили допомогу в міліції, йдеться у повідомленні.

"Як з‘ясувалось, агресивно настроєна група молоді в кількості 20-30 чоловік проломила кордон охорони та прямувала в сторону сцени", - зазначили у МВС.

"На місці події наряд міліції, який брав участь в охороні громадського порядку під час проведення даного заходу, зупинили молодиків, однак один з нападників, підійшовши до інспектора патрульної служби, почав погрожувати фізичною розправою та ображати правоохоронця нецензурною лайкою", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що "на неодноразові вимоги міліціонера припинити протиправні дії, невідомі не реагували, а навпаки - почали бійку, вдаривши інспектора в обличчя".

"Патрульний був змушений застосувати спецзасіб для відстрілу гумових куль і здійснив постріл по ногам нападника. Однак, це не зупинило розлючену групу чоловіків", - наголошується у повідомленні.

Крім того, зазначили у міліції, правопорушники вдарили по голові ще одного інспектора патрульної служби та завдали тілесні ушкодження представнику охоронної агенції.

"Тож працівнику міліції вдруге довелося застосувати спецзасіб і стріляти по ногам іншого нападника", - йдеться у повідомленні.

У МВС заявили, що "зупинивши опір зловмисників, травмованого інспектора та двох молодиків з пораненням було доставлено до травмпункту бучанської лікарні".

Після надання медичної допомоги та перевірки на алкогольне сп'яніння правопорушники залишили медичний заклад.

Матеріали по застосуванню спецзасобу знаходяться на розгляді в прокуратурі, наголосили у міліції.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 вересня, під час проведення фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" під Києвом група з 15 "молодчиків" із бітами зненацька напала на охорону й організаторів фестивалю.

Перед тим, 24 вересня, нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко просив голову СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю "Гайдамаки.UA".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News