Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка хоче справи проти Литвина і Кучми

Понеділок, 27 вересня 2010, 18:01
Спікер Володимир Литвин має нести відповідальність за порушення процедури при ухваленні політ реформи.

Про це йдеться у заяві партії "Наша Україна", повідомляє її прес-служба.

"Не пройшло ще й місяця, як Литвин авторитетно стверджував, що політреформа не може бути скасована Тепер же він став сильно в цьому сумніватися і стверджує, що Конституційний Суд має всі підстави для скасування змін до Конституції 2004 року", - зазначили у партії.

"При цьому він не соромиться погоджуватися з тезою, що політреформа була прийнята з порушенням процедури", - йдеться у заяві.

"Але у такому разі Литвин має піти далі і принаймні подати у відставку - як особа, з вини якої українській державі було нанесено непоправної шкоди у особливо значних розмірах", - наголосили у "Нашій Україні".

Як наголошується у заяві, "органи прокуратури мають порушити кримінальну справу за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків такими посадовими особами як Володимир Литвин та Леонід Кучма".

"Не хочеться вірити, що така радикальна зміна поглядів очільника вищого законодавчого органу пов'язана з погрозою нинішніх можновладців оприлюднити зізнання Пукача - без купюр", - заявили у партії.

У "Нашій Україні" не сумніваються, що "Литвин і цього разу зробить усе можливе для того, щоб Верховна Рада вкотре слухняно порушила Конституцію і процедуру - задля виконання забаганок Януковича".

"Так, як це він неодноразово робив задля реалізації забаганок Кучми. При цьому в умовах нинішнього режиму Литвин уникне будь-якої відповідальності як за політреформу, так і за інші епізоди своєї вірної служби режимам Кучми і Януковича", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" заявляє, що "намагання узурпувати владу нинішнім президентом свідчить про невпевненість нинішньої влади в своїй легітимності та спроможності утриматися надовго".

"Реанімація президентського статусу, яким він був до політреформи 2004 року, не стане відновленням справедливості, а лише загрожує Україні наростанням авторитаризму та згортанням демократичних процесів, започаткованих Помаранчевою революцією", - зазначається у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування