Грач: "Макіївська покидь вирішила провести вибори з битою в руках"

Середа, 29 вересня 2010, 12:01
Комуніст Леонід Грач заявляє, що Партія регіонів на місцевих виборах у Криму буде використовувати адмінресурс і намагатиметься фальсифікувати результати.

Про це він сказав в ефірі ДТРК "Крим", повідомляє прес-служба Грача.

Він назвав кримську владу "завізною командою, яка пішла на те, щоб дискредитувати всю політичну систему, щоб напередодні виборів домінував адміністративний і фінансовий ресурс".

"Чудово розумію, що на виборах ви, крім як на адмінресурс, на фальсифікацію, на підкуп, ні на що більше не здатні. Знаю, що ви боїтеся того, що ми побудуємо з усіма іншими політичними силами, учасниками виборного процесу, жорсткий контроль за ходом виборчої кампанії і підрахунку голосів... Для того, щоб не дати вам сфальсифікувати результати", - сказав Грач.
 
"Ніхто (я для Джарти кажу) не намалює регіоналам за підсумками виборів, як і заявляли, 70 відсотків голосів. 70 відсотків, Василю Георгійовичу, навіть якщо б фашисти тут раптом проводили вибори (не дай Бог уявити таке), все одно б ці відсотки з нашого народу поліцаї, зрадники, не вибили б. А ви думаєте вибити? Не вдасться", - додав він.
 
Грач також заявив, що "регіонали" "завезли" у Крим "все, що угробило там Макіївку, все те, що сьогодні не потрібно Макіївці".

"Це ваша така покидь, якщо хочете. Ви вирішили провести вибори з битою в руках. Вдарити битою по голові кримського народу... Ви пішли на те, що не тільки завезли команду поплічників і тих, хто перерозподіляє фінансові потоки, бере хабарі. Але ви пішли далі", - сказав він.
 
"Ви завозите сьогодні людей до Криму пачками. Пачками прописуєте за один день. По 7 осіб на одну квартирну адресу. І тут же їх вводите в селищні комісії, в дільничні комісії. Фактично - злочинців. Бо вони вже потенційно є тими, хто готовий вчинити злочин, оскільки закон передбачає кримінальне покарання за фальсифікацію політичних прав і свобод, за фальсифікацію волевиявлення. А ви на це йдете", - додав депутат.

Грач також заявив про те, що списки Партії регіонів формуються корупційним шляхом.

"Уже всі знають, що якщо хтось хоче від Партії регіонів йти до міської ради, йому потрібно вийняти 10-15 тисяч євро. Якщо комусь захочеться за списками ПР піти у Верховну Раду Криму, то розщедритися доведеться на 150-200 тисяч доларів. Тільки за те, щоб поставили печатку, що ти від Партії регіонів", - сказав він.

"Звідки ці гроші? Є інформація, що із загальної зібраної (з кандидатів у депутати) суми (а це близько десяти мільйонів доларів) лише пару мільйонів витратять на вибори. Ось де відкати, ось де йде злодійство", - додав Грач.

Як відомо, голова Ради міністрів Криму, керівник кримської організації Партії регіонів Василь Джарти очолив список "регіоналів" на виборах депутатів Верховної Ради Криму.

Під № 2 до списку включено голову кримського парламенту Володимира Константинова, № 3 - директора заводу шампанських вин "Новий Світ" Яніну Павленко, № 4 - гендиректора підприємства "Кримтеплиця" Олександра Васильєва, № 5 - голову правління заводу "Фіолент" Олександра Баталіна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування