Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В парламент не хочуть пускати людей Ахметова?

Четвер, 21 жовтня 2010, 15:26

Прийняття Верховною Радою законопроекту про чистку списку партіями може призвести до виключення зі списку Партії регіонів людей, лояльних до Рината Ахметова.

Таке припущення в коментарі proUA висловило джерело у фракції Партії регіонів у парламенті.

За його словами, цей закон спрямований, в першу чергу, на те, щоб "у корені" припинити будь-які відцентрові процеси в Партії регіонів. Після того, як закон набуде чинності, приймати рішення щодо кандидатів на заміщення вакансій членів фракції, що вибули, зможе виключно президент.

Таким чином, уже найближчим часом замість семи сумісників від ПР у Раді можуть з'явитися не ті, хто підніметься за списками автоматично, а ті, чиї кандидатури будуть вважатимуться особливо лояльними до глави держави.

Як відомо, минулого тижня депутати, що входять до групи заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова - Валерій Писаренко та Володимир Пилипенко - зареєстрували відповідний проект.

Після позбавлення депутатства сімох депутатів-сумісників з Партії регіонів, до парламенту мають пройти 219-225 номери списку. А після них йдуть люди, яких в Партії регіонів називають небажаними.

Зокрема, на 231 місці - Володимир Заплатинський, який в 2006 році перейшов з "Нашої України" в Партію регіонів.

На 232 місці - Інга Вершиніна, яка тоді ж перейшла з БЮТ до Партії регіонів.

На 233 місці в списку регіоналів - Юрій Зюков, який в 2007 році входив до Партії регіонів, але в часи прем'єрства Тимошенко очолив "Ровенькиантрацит" і став її довіреною особою на виборах президента по Луганській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: