Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про ДТП з кортежем Януковича знову перенесли

Четвер, 7 жовтня 2010, 17:34

Дарницький районний суд переніс на півтора тижні слухання у справі про ДТП з кортежем президента Януковича, в якому загинув таксист.

Перерву зроблено, щоб прокурор Наталія Кам'янець, яка змінила хворого прокурора Гардецького, мала змогу ознайомитися з матеріалами справи і підготуватися до заключних дебатів.

Водночас підсудний Микола Демиденко попросив, щоб суд проходив без виклику свідків у скороченому режимі.

Під час засідання підсудний повідомив про те, що перед ДТП автомобіль швидкої їхав зі швидкістю приблизно 150-160 кілометрів на годину, тоді як кортеж - приблизно 200.

Також, за словами Демиденка, машина швидкої завжди їздила позаду колони, після машини ДАІ із зеленими маячками для того, щоб не розтягувати колону.

Проте під час проїзду кортежу усім постам ДАІ мали передавати, що за кортежем слідує швидка. Окрім того, Демиденко повідомив, що кортеж завжди проїздив на знак регулювальника "увага", а тому не зупинився, коли побачив цей знак за кілька секунд до ДТП.  

Також Демиденко повідомив, що зміг побачити машини, які їхали перпендикулярно його напрямку руху та регулювальника лише за 100 метрів, тому що на відбійнику знаходилася сітка.

За його словами, ближче, ніж таксі, знаходився автомобіль "Газель". Демиденко зазначив, що він відчув удар, але як вийшло, що він зачепив ще й "Газель", він не знає. "Після ДТП "Газель" зникла і її так і не знайшли", - сказав він.

Він зазначив, що не бачив автомобіль таксі, а також вважає, що таксист не міг побачити його.

Демиденко розповів, що лікарі зі швидкої з кортежу не могли надати допомогу потерпілим в таксі, оскільки і самі були травмовані. Які саме травми були у пасажирів швидкої, водій не сказав, але зазначив, що з місця пригоди їх забрала швидка, а потім вони були на лікарняному.

Він пояснив, що лікарі були не в костюмах , а в штатському, бо так передбачено в інструкції.

Демиденко працював на швидкій 15 років.

Перед цим слухання переносилося на три тижні через проблеми з тиском у Демиденка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: