Підприємці бояться, що влада їх обдурить

Вівторок, 30 листопада 2010, 14:27

Підприємці наполягають на покаранні чиновників, винних у створенні "нефахового" Податкового кодексу.

Про це йдеться у заяві Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

"Влада злякалася протестів підприємців і призупинила дію антинародного Податкового кодексу. Однак, остаточної перемоги ми ще не досягли. Нас не влаштують косметичні поправки до Податкового кодексу, що пропонуються переговорною групою Кабінету міністрів", - зазначають підприємці.

Як зазначається у заяві, понад двісті статей у Податковому кодексі вимагають змінення.

"А це більше ніж половина усього документу. Такий обсяг необхідних змін потребує не внесення поправок, а розробки абсолютно нового документу", - наголосили у штабі.

Підприємці заявили, що "у четвер 2 грудня Верховна Рада розглядатиме вето президента на Податковий кодекс, і не виключено, що спробує його подолати".

Вони вимагають від Верховної Ради "голосування з повернутого президентом документу за відміну цього Податкового кодексу".

Також підприємці вимагають від президента відставки "некомпетентного і непрофесійного" уряду на чолі з прем’єром Миколою Азаровим, а від нового Кабміну – "створення спільної з представниками малого і середнього бізнесу комісії з розробки нового Податкового кодексу і реально публічного обговорення".

Підприємці закликали "усіх протестувальників і громадян, які підтримують акцію "За чесні податки", не зупиняти протестні виступи" і провести у четвер 2 грудня "всеукраїнську акцію на підтримку вето".

"В іншому разі влада внесе дві-три незначні поправки і вчергове обдурить народ", - наголошується у заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування