На ТВі вже почала "наїжджати" податкова

Четвер, 4 листопада 2010, 11:13

Державна податкова адміністрація розпочала постійний моніторинг господарської діяльності телеканалу ТВі.

Про це йдеться у заяві пресс-служби каналу.

Податківці аргументують свій моніторинг тим, що телеканал не є прибутковим.

"Канал ТВі виступає проти тиску через фіскальні органи на незалежні засоби масової інформації. Відсутність прибутку для телекомпаній не є порушенням законодавства і не може бути підставою для початку моніторингу", - заявляють на телеканалі.

У ТВі підкреслили, що закон, на який посилається податкова інспекція, не дозволяє їй лише на підставі неприбуткової діяльності втручатися у діяльність телеканалу.

"Канал інформує, що за умов, коли нас незаконно, з метою цензури обмежили в мовленні (з ініціативи компаній, які належать Валерію Хорошковському) - отримувати прибутки неможливо", - йдеться у заяві.

Представники ТВі звернулися до податкової інспекції "з відкритим запитом про те, яка причина податкової віддачі менше 1% у телеканала "Інтер", адже, згідно з повідомленням компанії АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", збиток каналу у 2009 році становив 296 мільйонів гривень".

"Канал ТВі буде публічно оприлюднювати всі спроби державних органів та посадовців, що можуть призвести до обмеження поширення інформації або цензури", - заявляють на телеканалі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: