Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку побили дружину обраного ректора університету

Субота, 18 грудня 2010, 10:36

У Донецьку побито дружину професора Юрія Лисенка, який 10 грудня переміг на виборах ректора Донецького національного університету, Тетяну Лев.

Як заявив сам Лисенко, його дружину, яка є проректором ДонНУ, побили невідомі біля під'їзду їхнього будинку ввечері 17 грудня, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Це сталося вчора близько 9-ї години вечора біля під'їзду будинку. Двоє чоловіків, обличчя яких вона не роздивилася, вдарили її кілька разів по голові, потім збили з ніг і стали бити вже лежачу", - сказав він.

Лисенко підкреслив, що нападники сказали його дружині: "Це тобі за чоловіка!" і зникли.

За його словами, медики поставили Лев діагноз "струс мозку і удари". "Їй запропонували госпіталізацію, проте чесно сказали, що на даний момент у них немає умов, мало не в коридорі треба лежати. Ми відмовилися", - додав Лисенко.

Він зазначив, що лікарі погодилися, що Лев повернеться додому, але якщо буде термінова необхідність - викличе "швидку".

"Зараз у неї нудота, блювота, будемо викликати лікаря, хоча сама вона боїться їхати до лікарні через велику слабкість. Вона тільки недавно вийшла з лікарні після хвороби", - додав Лисенко.

Він також повідомив, що в міліції факт побиття зафіксували. "Зараз ми з адвокатами подамо заяву до Київського райвідділу Донецька", - сказав Лисенко і заявив, що після події змушений буде звернутися до преси, до громадськості, "щоб нас захистили".

"Можливо, будемо вишукувати власні кошти, щоб найняти охорону. Ну, це ж жах, що відбувається", - заявив Лисенко.

Як відомо, 10 грудня конференція трудового колективу Донецького національного університету обрала для затвердження Міносвіти на посаду ректора вузу Лисенка. 15 грудня міліція провела обшук у його квартирі.

17 грудня прес-служба прокуратури Донецької області повідомила, що в Донецькому національному університеті проходять слідчі дії, пов'язані з порушенням кримінальної справи щодо розтрати майна посадовими особами вузу.

У той же час, працівники ДонНУ заявили, що вважають факт порушення даної кримінальної справи безпосередньо пов'язаним з виборами ректора університету, так як дружина обраного ректора Лисенка Лев обіймає посаду проректора університету.

Раніше вона була звільнена з посади наказом в.о. ректора Петром Єгоровим, але судом відновлена на посаді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування