Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКА ЗАТРИМАЛИ, ЩОБ ЗМУСИТИ ЧИТАТИ

Понеділок, 27 грудня 2010, 12:47

У Генпрокуратурі стверджують, що Юрій Луценко затриманий у зв'язку з небажанням знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо нього, а також необхідністю зміни йому запобіжного заходу на арешт.

Про це у понеділок на брифінгу в Києві керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Він затриманий за обвинуваченням у здійсненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 і ч.5 ст.191. Це обвинувачення йому було пред'явлено 13 грудня... Юрій Віталійович до сьогоднішнього дня уникав виконання вимог (про необхідність ознайомлення з матеріалами справи). Ми попереджали його, що якщо він буде затягувати ознайомлення, йому буде змінено запобіжний захід. Відповідно, його і затримали вчора", - сказав Бойченко.

Глава прес-служби додав, що в понеділок слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури звернувся в Печерський суд, щоб змінити Луценку запобіжний захід у вигляді арешту.

Він підкреслив, що в даний час проходить судове засідання по розгляду цього подання Генпрокуратури.

За словами Бойченка, Луценко затриманий не за новим обвинуваченням за ч.3 ст. 364, а саме в зв'язку з небажанням ознайомитися з матеріалами справи про перевищення повноважень і розтрату коштів.

Коментуючи інформацію самого Луценка про те, що його нібито затримали в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка, Бойченко нагадав: "Порушено ще одну кримінальну справу щодо нього, але дотепер відбуваються першочергові слідчі дії, і ми не можемо говорити про цю справу - ч.3 ст. 364".

Говорячи про обвинувачення Луценка на адресу Генпрокуратури про те, що слідчі не надають йому в повному обсязі матеріали для ознайомлення, Бойченко сказав: "Це неправда, йому пред'явлені матеріали кримінальної справи з повним описом усіх томів кримінальної справи. Він (Луценко ) почав фотографувати, а йому не дозволено було це робити. Ми зробили зауваження, але він проігнорував".

Відповідаючи на питання, чи розраховує Генпрокуратура, що Луценко, знаходячись під вартою, швидше ознайомиться з матеріалами справи,Бойченко сказав: "Йому ж необхідно буде чимось займатися з ранку до вечора. Я думаю, що він прочитає швидко".

При цьому Бойченко підкреслив, що "власне, для ознайомлення з матеріалами справи він і був затриманий".

Керівник прес-служби повідомив, що якщо подання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу Луценку у виді утримання під вартою буде задоволено, то екс-міністр буде знаходитися під арештом 2 місяці. "Якщо він за ці 2 місяці прочитає, та справа піде в суд", - додав Бойченко.

Крім того, він відзначив, що в рамках розслідування нової кримінальної справи щодо Луценка за ч.3 ст.364 не буде необхідності обрання запобіжного заходу, оскільки він на той момент уже буде обраний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування