Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС вважають, що Європа критикувала Україну, щоб не спрощувати режим

Середа, 29 грудня 2010, 10:13

Метою спроб прийняти в Європарламенті критичну резолюцію по Україні була відмова від Плану дій по лібералізації візового режиму.

Таку думку висловив глава місії України при ЄС Костянтин Єлисєєв, повідомляє Інтерфакс.

"Спроби деяких депутатів Європарламенту дійсно, переслідували мету, по-перше, створити негативну атмосферу навколо самміту Україна-ЄС і, по-друге, не дати Україні План дій безвізового режиму", - сказав він.

За словами дипломата, причиною цього був не український фактор, але "певні геополітичні мотиви".

"Деякі столиці ЄС не були зацікавлені в наданні Україні Плану дій в існуючих умовах. На сьогодні ситуація в ЄС у щодо відкриття кордонів, на жаль, несприятлива", - сказав він.

"Саме з цієї причини, а не через ситуацію в Україні, вони не хотіли надавати Києву План дій або, як мінімум, його відкласти", - пояснив він.

У цьому зв'язку Єлисєєв висловив переконання, що "абсолютно неприйнятно, коли, знаходячись за кордоном, представники певних політсил критикують владу".

"Те, що створюється негативний шлейф щодо України - це правда. Контрпродуктивно використовувати Брюссель як площадку для досягнення своїх внутрішньополітичних цілей", - вважає Єлисєєв.

"Досвід тих же країн - членів ЄС, зокрема, тієї ж Польщі, показує, що це - шлях у нікуди. Він приводить тільки до одного - падіння авторитету й іміджу України в ЄС. А до врегулювання питання не призводить", - додав він.

"Тільки Україна сама може вирішити свої проблеми. Ні Євросоюз, ні Європарламент, ні Єврокомісія, при усій моїй повазі до них, не можуть за нас вирішити наші внутрішні проблеми", - заявив Єлисєєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування