Міліція відхрещується від затримань та побиттів на Майдані

П'ятниця, 3 грудня 2010, 10:08

МВС спростовує інформацію про побиття та затримання людей на Майдані Незалежності у Києві.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

"У деяких ЗМІ з‘явилося повідомлення про те, що працівники міліції, які забезпечували охорону громадського порядку під час виконання судового рішення про знесення наметового містечка на Майдані Незалежності, "били людей дубинками по ногах" та затримали мітингувальників", - зазначили у МВС.

Прес-служба наголосила, що "жоден з мітингувальників, які перебували в цей час на Майдані, працівниками столичної міліції не затримувався".

"Камери відеоспостереження, які установлені в центрі столиці, підтверджують, що заходи фізичного впливу стосовно громадян, які перебували в наметовому містечку, не застосовувалися", - йдеться у повідомленні.

МВС також просить представників ЗМІ "надавати перевірену інформацію, не поширювати чутки, роблячи посилання на "безіменних" учасників подій на Майдані Незалежності".

"В іншому разі МВС України буде змушене вимагати спростування такої дезінформації в судовому порядку", - наголосила прес-служба.

Раніше мітингувальники на Майдані заявляли, що у результаті знесення наметового містечка було затримано від 6 до 10 осіб.

Фото Мустафи Найема

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування