Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко побачила, що у Фірташа настало "нєсварєніє"

Середа, 8 грудня 2010, 14:07

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко просить МВФ надіслати до України експертну групу для моніторингу ситуацію навколо газу РосУкрЕнерго.

Про це вона заявила на брифінгу в середу.

За словами Тимошенко, вона надішле кожному з 24 членів ради директорів МВФ листа, "в якому надається повна аналітична викладка того, як РосУкрЕнерго незаконно забирає в України 5,4 мільярди доларів" з додаванням рішення Стокгольмського арбітражу, постанови уряду, "яка, по суті, легалізує цю оборудку" та інших документів.

"Я ще раз підкреслюю, що наша політична команда і я особисто – за співпрацю з МВФ. Я за надання Україні наступного траншу, але тільки за однієї умови – МВФ до видачі наступного траншу мусить відправити спеціальну моніторингову групу, яка розбереться з кожним кроком цієї тіньової оборудки", - зазначила вона.

Лідер БЮТ також розраховує, що МВФ "в меморандумі про співпрацю передбачить один пункт – добровільну відмову української влади виконувати всі перерахування державних грошей і передачу природнього газу компанії РосУкрЕнерго".

На прохання прокоментувати заяву співвласника компанії Дмитра Фірташа про те, що РосУкрЕнерго йде з українського ринку, вона відповіла: "Я думаю, що у РосУкрЕнерго вже настало нєсварєніє шлунку, вони трохи переїли в України і хочуть перейти в іншу країну".

"Я просто не заздрю тій країні, куди вони збираються переїхати, тому що для наступної країни, яку вони запланували грабувати – це будуть достатньо важкі часи", - зазначила Тимошенко.

"Крім того, я хочу, щоб вони пішли з України не з державними грошима, а з кримінальними справами", - зазначила лідер БЮТ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування