Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив, як через "побоїща" більшість і опозиція "знаходять порозуміння"

П'ятниця, 14 січня 2011, 12:51

Спікер Володимир Литвин вважає, що більшість і опозиція почали знаходити порозуміння, і цей процес триватиме.

Про це Литвин заявив у своєму виступі перед закриттям 7-ї сесії Верховної Ради.

На його думку, під час цієї сесії фракції у парламенті "почали знаходити компроміс і розуміти, що силою не можна перетиснути одне одного".

"У нас відбувся процес притирання більшості і опозиції. Через конфлікти, через протистояння, але давайте візьмемо останній парламентський тиждень. Ми знайшли порозуміння і підтримку одне в одного і прийняли необхідні рішення", - сказав Литвин.

"Якщо хтось з вас, невдоволених, може запропонувати щось краще, прапор з великим древком в руки. Запропонуйте і зробіть", - додав він.

При цьому спікер сказав, що під час цієї сесії "були жорсткі протистояння", але зірваних засідань було значно менше, ніж за минулих сесій.

Він також навів дані про те, що 38% рішень, проголосованих на цій сесії, були підтримані конституційною більшістю

"Ми приречені на порозуміння, і ми його знаходимо", - сказав Литвин.

Водночас він закликав депутатів "демонструватися корпоративної відповідальності в усіх питаннях, особливо в питаннях організації роботи".

"Тоді буде інша ситуація, з Верховною Радою будуть більше рахуватися", - сказав Литвин.


"Подивіться, незважаючи на те, що Верховна Рада часто-густо з коліс приймала рішення, як тільки виникає проблема невдоволення, хто винен – невістка. До нас будуть ставитися так, як ми будемо дозволяти ставитися до вищого представницького органу народу", - зазначив він.

Литвин також не погодився з твердженням про те, що у зв’язку з поверненням до старої Конституції, Верховна Рада втратила свій вплив, зокрема, на кадрові призначення.

"Ведуть того, хто хоче, щоб його вели. Компроміс і намагання його знайти – це не здача позицій", - сказав він.

"Ми повинні поступати таким чином, щоб не намагатися всім, завжди і скрізь подобатися. Здається, Наполеону належать слова: "Якщо людина всім подобається, це означає, що життя у неї не склалося", - додав Литвин.

Він також зазначив, що у Верховної Ради "ніхто не відбирав" контрольні і представницькі функції.

"Я думаю, зараз кожен депутат переживає такі почуття, які можна назвати одним словом – "нарешті". Завершилася ця виснажлива, тривала і по-своєму жорстка, непроста сесія", - сказав Литвин.

"Це була 6-та сесія, отже, ми перейшли з вами рубікон і пройшли точку неповернення. Тому є всі підстави констатувати, що ця Верховна Рада допрацює свій конституційний термін за однієї умови – що ми разом з вами зробимо все, щоб внести порозуміння у сесійній залі. Я переконаний, що так воно і буде", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: