Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Макіївських терористів не дуже й шукають

Понеділок, 24 січня 2011, 15:30

Служба безпеки України не виявляє особливої активності в розшуку зловмисників, що вчинили теракти в Макіївці 20 січня.

На донецькі вокзали й в аеропорт дотепер не розіслані орієнтування з фотороботами і прикметами підозрюваних, повідомляє кореспондент ZN.UA.

На залізничному вокзалі Донецька, куди з центра Макіївки можна дістатися прямим автобусним маршрутом менш ніж за годину, на стенді "Увага! Їх розшукує міліція" оголошення про розшук терористів відсутнє.

Співробітники міліції, що чергували на вокзалі, спілкуватися з журналістом відмовилися.

Додаткових заходів безпеки залізничники запроваджувати не стали, квитки як і раніше продаються вільно, без пред'явлення документів.

На приватний Путилівський автовокзал Донецька правоохоронці за допомогою не зверталися і даних не передавали.

Лінійний відділ міліції в аеропорту Донецька також не задіяний у боротьбі з тероризмом.

На питання, чи були терористи взагалі оголошені в розшук, у відділі по зв'язках із громадськістю ГУМВС України в Донецькій області точно відповісти не змогли.

"Це проблеми СБУ, вони розслідують кримінальну справу", — відповів начальник ВЗГ Ігор Дьомін. Він додав, що допомога "суміжникам" з боку міліцейського головкому обмежилася розміщенням фотороботів на офіційному сайті облУВС.

Керівник прес-центру УСБУ в Донецькій області Олександр Балабанцев заявив, що не уповноважений розголошувати інформацію про заходи щодо розшуку терористів. "Можу сказати тільки, що ведуться оперативно-слідчі дії", — сказав він.

Нагадаємо, 20 січня в Макіївці сталися два вибухи. Зловмисники нібито вимагали 4 мільйони євро і погрожували новими вибухами.

Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський заявив, що за фактами вибухів порушена кримінальна справа за статтею "тероризм".

За даними джерел ZN.UA, слідча група, що працює в Макіївці, відпрацьовує версію зв'язку вибухів з хабарем за посаду глави "Макіїввугілля".

Центр громадських зв'язків Головного управління МВС України в Донецькій області в суботу, 22 січня, поширив інформацію про прикмети підозрюваних в організації вибухів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування