Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Гриценка не розуміє, за що шефа відправили за грати

Четвер, 27 січня 2011, 17:35

Справа порушена проти колишнього глави парламенту Криму Анатолія Гриценка суто політична.

Про це заявив екс-віце-спікер кримського парламенту Михайло Бахарєв, після того, як Центральний районний суд Сімферополя прийняв рішення про арешт Гриценка на два місяці.

"Я не розумію, за що Гриценко відправили за грати", - заявив Бахарєв.

На його думку, жодних переконливих аргументів для утримання під вартою Гриценка немає.

Говорячи про те, що Гриценко звинувачують у протиправному вилученні близько 5 тисяч га землі у військового радгоспу "Азовський", Бахарєв зазначив: "Я думаю, що це абсолютно надумана справа і висмоктана з пальця".

За його словами, у радгоспу була необроблювана земля, якою він не міг користуватися, і радгосп сам звернувся до керівництва Ленінського району з тим, щоб ця земля була забрана в місцеві ради, оскільки сам радгосп перебував у стадії банкрутства.

Бахарєв заявив, що при цьому земля фактично продовжувала залишатися в державній власності, і тому він не зрозумів, чому Гриценка звинувачують у завданні збитків державі.

У той же час, колишній віце-спікер вважає, що даний кримінальний процес вигідний нинішній владі, оскільки цей процес досягає відразу кількох цілей.

"Нинішнє керівництво України критикують за те, що вони, мовляв, переслідують опозицію, а таким арештом Гриценка і судом над ним, влада показує, що боротьба з корупцією деполітизована... за принципом - бий своїх, щоб чужі боялися", - заявив він .

"А по-друге, суд показує, що немає таких керівників, які не були б доступні для правосуддя, що державний службовець першого рангу може опинитися за гратами, і не тільки представник табору опозиції, але й великий керівник регіональної організації Партії регіонів", - сказав Бахарєв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування