БЮТівець: Гриценко чинив опір приходу "макіївських"

П'ятниця, 28 січня 2011, 11:30

Арешт колишнього спікера Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка - це політична розправа.

Про це заявив БЮТівець Андрій Сенченко в коментарі ЛІГАБізнесІнформ.

"Це політична розправа, бо Гриценко в Партії регіонів мав свою точку зору на розвиток ситуації в Криму і чинив опір приходу "макіївських". Це просто розплата, війна з інакомисленням всередині Партії регіонів", - підкреслив він.

Депутат додав, що "сьогодні всі кримчани проти цієї "макіївської" бригади".

"На виборах Гриценко був досить жорстким нашим опонентом з боку Партії регіонів. Але мене в ситуації з Гриценком обурює, наскільки легко наші суди маніпулюють законом. Так, як вчиняють з Гриценком, можна закрити будь-яку людину", - зазначив Сенченко.

За його словами, головною проблемою "справи Гриценка" є те, що арешт повинен застосовуватися лише за наявності вагомих підстав.

"Як би я не ставився до Гриценка як до політичного опонента. Його майже 20 років обирали в кримський парламент, двічі він був спікером. Це говорить про довіру до нього як до людини", - зазначив БЮТівець.

Сенченко наголосив, що "законом передбачається не застосування арешту до людей, які мають певну повагу в суспільстві".

"Але зараз у судах це використовується дзеркальним чином: на думку прокуратури, оскільки Гриценко шанований громадянин, який має великі суспільні зв'язки, то його треба закрити в камері. Просто все у нас перевернулося в країні", - сказав він.

Як відомо, раніше Центральний районний суд Сімферополя постановив арештувати Гриценка. Його звинувачують у перевищенні повноважень. За даними прокуратури, мова йде про незаконне вилучення земель військового радгоспу "Азовський".

Прокуратура також перевіряє законність здачі в оренду земельних ділянок на території санаторію Верховної Ради Криму "Росія".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...