Янукович приховує від українців, що привітав Лукашенка з перемогою?

Четвер, 6 січня 2011, 13:34

Президент Віктор Янукович привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі.

Відповідне вітання оприлюднене на сайті президента Білорусі ще 31 грудня.

"Упевнений, що з вашим переобранням на пост президента Республіки Білорусь співпраця між нашими державами отримає новий практичний імпульс", - зазначив Янукович.

"Активна динаміка взаємодії дозволить реалізувати масштабні проекти на благо українського та білоруського народів", - підкреслив президент.

У той же час, поздоровлення Януковича досі не опубліковано на його офіційному сайті.

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман уникла прямої відповіді на питання "Української правди" про причини, через які це поздоровлення не було розміщено на сайті українського президента.

"Все, що президент підписує, все ми виставляємо на сайт", - сказала вона. На уточнююче питання, чи вітав Янукович Лукашенка з переобранням, Герман відповіла: "Я не знаю".

Як відомо, Лукашенко в четверте був обраний президентом Білорусії. Перший раз він переміг у 1994 році, потім у 2001 і 2006 роках. Усього на посаду глави білоруської держави у 2010 році претендували 10 кандидатів.

У день виборів, 19 грудня, у Мінську пройшли акції протесту, які були розігнані. Кандидати в президенти Андрій Санников, Микола Статкевич, Григорій Костусєв, Віталій Римашевський, а також Володимир Некляєв були затримані.

Також за участь в акції протесту опозиції було затримано двох громадян України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування