Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську затримали кандидатів у президенти

Понеділок, 20 грудня 2010, 07:33

У Мінську під час акції протесту затримано чотирьох кандидатів у президенти країни - Андрій Санников, Микола Статкевич, Григорій Костусєв і Віталій Рима шевський.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на "Бі-бі-сі".

Костусева, Санникова і Статкевича міліціонери забрали на очах у журналістів. Віталій Римашевський був жорстоко побитий і доставлений до лікарні. За деякими даними, пізніше його також перевели в СІЗО, пише сайт Наша нива. Про долю Ярослава Романчука поки нічого не відомо.

Затримана дружина Андрія Санникова Ірина Халіп - кореспондент російської "Новой газеты". Її побиття потрапило в прямий ефір радіостанції "Эхо Москвы", якій вона саме давала інтерв`ю.

"Наша акція була суто мирною і ненасильницькою... проте до площі Незалежності були стягнуті війська спецназу, внутрішні війська... Нас зупиняє машина ДАІ, велять нам притиснутися до узбіччя, ой мене витягають!.. Ви що, що ви робите?! Стою, як в американському бойовику, мене притиснули до машини, до землі. Виродки! Мене б`ють по обличчю! Руки заламують!.." - прокричала в ефірі журналістка, і на цьому зв`язок з нею урвався, повідомляє Газета.ру.

Крім того, одного з кандидатів у президенти Білорусі Володимира Некляєва, який постраждав під час несанкціонованого мітингу опозиції після виборів, з лікарняного ліжка забрали в міліцію, повідомила РІА "Новости" його дружина Ольга.

"У палату ввірвалися люди в цивільному. Вони представилися співробітниками правоохоронних органів. З ліжка понесли в машину мого чоловіка", - сказала Ольга Некляєва.

За версією опозиціонерів, співробітники міліційного спецпідрозділу побили Некляєва, коли він разом з колоною однодумців ішов до Жовтневої площі - місця несанкціонованого мітингу. Міліціонери нібито вдалися до кийків і світлошумових гранат.

За даними опозиції, правоохоронці побили і Миколу Статкевича, розбили машину із звуковим устаткуванням.

Як повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на різні інтернет-ресурси, після "безпорядків" у Мінську затримані всі альтернативні кандидати в президенти Білорусії, крім Ярослава Романчука й Віктора Терещенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...