БЮТ: РАДА ЗНОВУ ПОРУШИЛА КОНСТИТУЦІЮ

Вівторок, 1 лютого 2011, 12:33

У фракції "БЮТ-Батьківщина" вважають, що рішення щодо змін в Конституцію було ухвалене з порушенням самої Конституції.

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді у вівторок член фракції Сергій Соболєв.

"Це вже в черговий раз, коли парламент, голосуючи за Конституцію, порушує саму Конституцію. Принаймні, 25 осіб, які натиснули кнопки "за", не були присутні у сесійній залі. Ми оголосили всіх відсутніх, але, на жаль, голосування відбулося", - сказав він.

На переконання Соболєва, відповідні зміни до Конституції "лише врятували ту більшість, яка є, від реальної оцінки, яку б виставив український народ на виборах 27 березня (2011 року)".

Соболєв упевнений, що дати наступних виборів до місцевих рад не зміняться, "бо в перехідних положеннях немає дати виборів мерів міст, так як це є стосовно Верховної Ради і президента".

Водночас, за словами БЮТівця, відповідним рішенням суттєво збільшені повноваження президента через додання додаткового року до його правління.

Водночас депутат від БЮТ Сергій Сас з трибуни Верховної Ради заявив, що є всі підстави для звернення до Конституційного Суду з цього приводу.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада внесла зміни до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради.

Згідно з ухваленими змінами, чергові парламентські вибори відбудуться у жовтні 2012 року, а президентські - у березні 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News