Депутати вже попросили у Пшонки Луценка на поруки

Четвер, 17 лютого 2011, 08:29

Депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" і НУНС спрямували генпрокурору клопотання про звільнення Юрія Луценка з-під варти шляхом узяття його на поруки.

Про це сказав депутат НУНС Юрій Гримчак газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, таке клопотання, підписане 89 депутатами фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона", було спрямоване Віктору Пшонці в середу.

"Ми гарантуємо належну поведінку обвинувачуваного Луценка Ю.В. після звільнення його з-під варти й виконання останнім процесуальних вимог слідства, прокурора чи суду, в тому числі явку обвинувачуваного на вимогу цих органів", - говориться у клопотанні.

Голова прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко прокоментував це так: "Депутатам буде дана відповідь відповідно до чинного законодавства - протягом 10 днів. Потім вони (депутати) вам розкажуть, який зміст цієї відповіді".

Він також заперечив провину співробітників Генпрокуратури в тому, що адвокат Луценка Ігор Фомін не був вчасно повідомлений про судове засідання, на якому термін утримування екс-голови МВС під вартою був продовжений ще на два місяці - до 26 квітня.

"Ви повинні розуміти, що про проведення засідання повідомляє секретар суду, а не прокурор", - сказав Бойченко виданню.

У середу, 16 лютого, Печерський райсуд Києва продовжив термін утримування Луценка під вартою до 26 квітня. Адвокат Фомін був відсутній на засіданні суду, бо лише за 10-15 хвилин до його початку дізнався від представників Генпрокуратури про нього.

Крім того, суд заборонив представникам ЗМІ бути присутнім у залі засідань під час оголошення рішення.

Адвокати Луценка збираються оскаржити це рішення Печерського райсуду в суді вищої інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування