Могильов пояснив, які права будуть недійсні закордоном

П'ятниця, 18 лютого 2011, 22:57

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов запевняє, що переоформляти старі водійські посвідчення ніхто не буде.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Всі посвідчення наші вони безстрокові. Ці всі посвідчення дійсні, як на території країни, так дійсні і закордоном", - заявив він.

"Вони дійсні, ніхто їх міняти не збирається і не буде збиратися, без бажання самого водія", - уточнив міністр.

При цьому Могильов зазначив, що згідно з додатками нової редакції Віденської конвенції "посвідчення повинно мати кінцевий термін дії".

"З 29 березня поточного року всі наші посвідчення повинні мати ось цей от рядок про закінчення дії їхнього терміну. Ми змушені в Кабмін вносити обмеження про введення терміну дії. Інакше людина, яка отримає посвідчення після 30 березня, воно не буде поза країни дійсно", - заявив міністр.

Як відомо, у новій редакції статті 43 Віденської конвенції зазначається, що "національні водійські посвідчення, видані ... до закінчення цього періоду (тобто до 29 березня 2011 року), визнаються протягом терміну їх дії".

У той же час, в новій редакції Віденської конвенції сказано лише, що до 29 березня 2011 року держави повинні почати видавати права, в яких зазначено термін закінчення їхньої дії.

Раніше міністр внутрішніх справ заявляв про необхідність отримання нового водійського посвідчення для виїзду за кордон.

"Обов`язкової зміни посвідчень у нашій країні ми проводити не будемо однозначно. Але тим, хто хоче виїжджати за кордон, їх треба буде міняти", - запевняв Могильов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування