Американці закликають Єгипет вчитися на українських помилках

Середа, 23 лютого 2011, 10:53

Американська газета The Washington post наводить Україну як приклад того, як після революції країна повертається до авторитаризму.

Про це йдеться в редакційній статті "Україна: Демократична революція дає задній хід".

"До відома Єгипту: всі демократичні революції, навіть успішні, мають захищатися роками після того, як радісний натовп йде з вулиць. Автократичні сили можуть перегрупуватися та навіть використати демократичні інституції для свого повернення", - зазначає видання.

"Свободи можуть розмитися після відродження старих звичок. Можуть втрутитися злісні сусіди", - йдеться в матеріалі.

"Візьміть наприклад Україну, де Помаранчева революція була така ж захоплююча як Каїрська площа Тахрір. Але В Україні всі реформи відступили від демократії. Поки увага Заходу прикута до надихаючих повстань на Близькому Сході, стратегічно важлива європейська країна з 50-мільйонним населенням може крадькома покинути демократичний табір", - пише газета.

Видання зазначає, що відступом керує президент Віктор Янукович. Газета пише, що він зробив "істотні поступки Путіну". Водночас уряд почав наступи на лідерів Помаранчевої революції. Журналісти зазначають, що ЗМІ перебувають під тиском влади.

Адміністрація Обами не ігнорує ці проблеми. "Але під час нещодавнього засідання комісії з стратегічного партнерства між Україною та США, держсекретар Гілларі Клінтон публічно не торкалася цієї проблеми", - йдеться в статті.

США мають діяти енергійніше, щоб зупинити ерозію демократії. Один шлях це зробити – це чітко зв'язати подальший прогрес в економічних відносинах з Україною та покращення ситуації з правами людини. І так само мають зробити уряди ЄС, вважає видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування