Під Радою поштовхалися протестувальники

Понеділок, 28 лютого 2011, 10:18

У понеділок зранку будівлю Верховної Ради пікетують студенти та прихильники ВО "Свобода".

Як повідомляє кореспондент "Української правди", станом на 10:00 вони оточили 9-й під'їзд Верховної Ради, через який депутати зазвичай заходять на погоджувальну раду.

Вимоги студентів здебільшого стосуються безкоштовної освіти, у той час як представники "Свободи" скандують "Революція!".

Станом на 10:55 між ними сталася невелика сутичка, яку розборонив загін "Беркуту", ставши подвійним кордоном між протестувальниками.

Після цього протестувальники звинуватили один одного у провокаціях.

Водночас у прес-службі ВО "Свобода" заявили, що 28 лютого 2011 року "Свобода" не проводила в місті Києві жодних акцій.

"Студентська акція мала позапартійний характер і відбувалася під національними прапорами. Жодного прапора чи іншої символіки "Свободи" на акції не було. Так само "Свобода" не подавала жодних повідомлень у КМДА про проведення цієї акції", - йдеться у повідомленні.

"Сутичка" під час акції, згідно з повідомленням мережі "Український студент", виникла через провокацію кількох українофобів, що накинулися на національні синьо-жовті прапори, які тримали студенти", - зазначили у прес-службі.

"Київські студенти, які, як правило, є патріотично налаштованими, дали українофобам відсіч і на цьому інцидент було вичерпано", - заявили у організації.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування