Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенка хотіли скинути в закритому режимі

П'ятниця, 11 березня 2011, 09:38

Оргкомітет з ініціативи про висловлення недовіри главі Верховного Суду Василю Онопенку виступає за проведення закритого засідання пленуму суду з даного питання.

Про це перед початком пленуму сказала глава оргкомітету Лілія Григор'єва, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

На її думку, засідання пленуму повинно пройти в закритому режимі, оскільки ухвалення таких рішень є компетенцією самого оргкомітету.

У свою чергу, сам Онопенко виступив проти закритого засідання пленуму і, посилаючись на норми Конституції і законів, підкреслив, що засідання пленуму має пройти у відкритому режимі за участю засобів масової інформації.

На думку глави Верховного Суду, громадяни повинні знати, на яких підставах піднімається питання про висловлення йому недовіри.

"Я думаю, що громадяни України повинні знати, з яких підстав іде мова про висловлення недовіри чи довіри голові Верховного Суду. Верховний Суд не є закритою корпорацією. Хоча ми засідаємо в Кловському палаці - сьогодні надворі ХХІ століття і не мадридський двір королеви Єлизавети", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Водночас пленум Верховного Суду прийняв рішення розглядати у відкритому режимі питання щодо висловлення недовіри Онопенку.

Таку процедуру на засіданні пленуму підтримало 29 суддів, 19 висловились проти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: