Литвин придумав, як проштовхнути "сенсорний палець"

Субота, 19 березня 2011, 06:37

Спікер Володимир Литвин зареєстрував законопроект про внесення змін до регламенту Верховної Ради для запровадження персонального голосування за допомогою системи "Рада-3".

"Верховна Рада, на превеликий жаль, не підтримала проект постанови, який я вніс, яка ввела би в дію систему персонального голосування. Тому я зареєстрував проект закону про внесення змін до регламенту Верховної Ради України, про введення голосування персонально, за допомогою сенсорної кнопки ", - повідомив Литвин в інтерв’ю 5 каналу.

"Цей документ зареєстрований 18 березня. Я сподіваюсь, що тепер ані Регламентний комітет, ані депутати не будуть посилатись на те, що такі рішення треба приймати змінами до регламенту ", - заявив голова Верховної Ради.

Литвин переконаний, що в парламенті знайдеться відповідна кількість голосів для підтримки даного законопроекту, і модернізована система для голосування запрацює.

"Коли вніс постанову – кажуть, що постанова не регламентується, коли казав, що давайте розпорядженням – це законом тобі заборонено, а постанови не достатньо. Тепер буде законопроект про внесення змін до закону про регламент. Я сподіваюсь, що вже відступати далі нікуди ", - підкреслив спікер.

Він також пояснив, що не зміг ввести в дію одноосібно, постановою систему "Рада-3", через те, що за нині діючою редакцією Конституції, голова Верховної Ради має право лише на проведення засідань парламенту, а організацією роботи, по суті, займається Комітет з регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

"Юристи висловили мені застереження, що я не маю права розпорядженням вводити відповідне рішення. І мотивували це тим, що відповідно до Конституції, яка сьогодні діє, голова Верховної Ради веде засідання парламенту, і крапка ", - поскаржився Литвин, додавши, що в попередній редакції Конституції було зафіксовано, що голова Верховної Ради організовує її роботу.

"Мій попередник мав право підписати відповідне розпорядження, зараз такого права, на жаль, немає ", - заявив Литвин.

"Будь-яке рішення, будь який крок – мені треба отримати рішення комітету. Бо, ситуація парадоксальна, але факт, комітет, по суті справи, керує Верховною Радою України, голова Верховної Ради має право тільки вести засідання парламенту ", - підкреслив голова ВРУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...