Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє ввести "сенсорний палець Яценюка" з наступного тижня

Середа, 2 березня 2011, 10:01

Спікер Володимир Литвин обіцяє з наступного тижня ввести у дію модернізовану систему "Рада" для забезпечення персонального голосування депутатами.

Про це Литвин заявив на засіданні у середу.

"Зараз ведеться робота з підготовки нової системи для голосування… Буде проведено тестування цієї системи, і з наступного тижня я підпишу розпорядження про введення цієї системи, подобається це комусь, чи ні", - сказав він.

"Терпіти цю ганьбу далі не можна. Вчора в Луганську журналісти "вправлялися" по Верховній Раді, і найбільш м’яке було слово "кнопкодави". І вони абсолютно праві, тому давайте організовувати депутатів на роботу. Хто не хоче – заяву, і я думаю, що ми приймемо відповідне рішення", - додав Литвин.

Він також подякував депутатам, які порушують питання про персональне голосування.

"Дуже добре, що всі будуть голосувати за себе. За однієї умови – щоб ще й ходили на роботу. У нас є депутати, які заявляють, що картку носять із собою, але в сесійну залу з’являються дуже рідко", - сказав Литвин.

Перед цим НУНСівець Юрій Ключковський від імені фракції звернувся до Литвина з проханням роз’яснити причини, з яких досі не запущено в дію систему "Рада-3", яка гарантує особисте голосування кожного депутата.

Крім того, він заявив, що віднині фракція НУНС, як і фракція БЮТ, буде голосувати виключно особисто.

"Ми пропонуємо кожній фракції, кожному депутату публічно зобов’язатися дотримуватися Конституції. Ми вважаємо, що у Верховній Раді є всі технічні передумови для того, щоб забезпечити особисте голосування кожного депутата", - заявив він.

Як відомо, у вівторок депутат від НУНС Арсеній Яценюк заявив, що Литвин має увімкнути модернізовану систему "Рада".

"За Конституцією глава Верховної Ради зобов'язаний підписати розпорядження, увімкнути модернізовану систему "Рада" і завтра вранці кожен депутат буде голосувати тільки особисто", - сказав Яценюк.

Ініціатором нової системи "Рада-3" був Яценюк за часів свого спікерства у 2007 році.

Система передбачає особисте голосування депутатів за принципом "сенсорний палець".

Литвин обіцяв ввести "Раду-3" в дію з 2009 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування