ГЕНПРОКУРАТУРА ПІДТВЕРДИЛА СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ ЗА ВБИВСТВО ГОНГАДЗЕ

Вівторок, 22 березня 2011, 11:51

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін підтвердив порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми.

"Підтверджую. Дійсно, відносно Леоніда Даниловича Кучми порушено кримінальну справу. Він підозрюється у причетності до незаконних дій та вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і незаконних дій стосовно журналіста Подольського", - сказав Кузьмін на прес-конференції у вівторок.

"Дійсно, Леоніду Даниловичу Кучмі обмежено виїзд за межі України", - додав він.

За словами Кузьміна, відповідна інформація доведена до керівництва Державної прикордонної служби.

"У ході розслідування основної справи про вбивство Гонгадзе виявляються всі особи, які мають стосунок до злочину. Опрацьовуються як організатори, так і посібники, можливі замовники", - додав Кузьмін.

"Ця робота не припинялася. В результаті цієї роботи зібрано достатньо даних, які свідчать про причетність Леоніда Кучми до злочинів відносно Гонгадзе і Подольського", - сказав він.

На питання, за якою статтею порушено справу стосовно Кучми, Кузьмін відповів: "Питання кваліфікації цього злочину і питання звинувачення - це не питання сьогоднішнього дня".

"Сьогодні Леонід Данилович підозрюється у перевищення влади, дачі незаконного розпорядження посадовим особам МВС, яке призвело до вбивства журналіста", - зазначив Кузьмін.

Як відомо, у понеділок з'явилася інформація про те, що ГПУ порушила кримінальну справу проти Кучми в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Гонгадзе.

У свою чергу газета Сегодня, посилаючись на експертів, пише, що не виключено, що результатом кримінальної справи буде виправдання Кучми або за реабілітуючими ознаками (якщо складу злочину не знайдуть), або за нереабілітуючими (якщо просто провину не доведуть).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування