Справою Кучми хочуть послабити Льовочкіна, а не Литвина?

П'ятниця, 25 березня 2011, 15:04

Політолог Вадим Карасьов вважає, що навряд чи буде порушена кримінальна справа проти нинішнього глави Верховної Ради Володимира Литвина після порушення справи проти Леоніда Кучми.

"Версію (про порушення кримінальних справ) проти Литвина і Потебенька (колишній генпрокурор) виключаю, хоча не до кінця", - сказав Карасьов у п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на відповідне питання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це малоймовірно, оскільки "Литвин улаштовує Партію регіонів".

"Він цілком працює в руслі Партії регіонів, він цілком інтегрований у ту політику, що продукує Банкова", - сказав Карасьов.

Він відзначив, що Литвин має статус недоторканності (як народний депутат), чого немає в Кучми.

Карасьов також допустив, що порушення кримінальної справи проти Кучми, можливо, пов'язане з бажанням послабити вплив нинішнього глави адміністрація президента Сергія Льовочкіна.

"Нинішній голова адміністрації президента був першим помічником Кучми, помічником і соратником Литвина. А чи не є ця справа спровокованою не тільки проти Кучми, але і проти Льовочкіна, що сьогодні тримає нитка середелітних процесів?", - сказав він.

Карасьов не виключив, що це також може бути помстою однієї групи олігархів, "наприклад стародонецької", проти груп олігархів, "які сьогодні щільно знаходяться в оточенні президента".

"Можливо, таким непрямим шляхом, вирішили послабити позиції голови адміністрації президента", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News