Чорновіл: Кравченко при Ющенку говорив про вбивство батька

Неділя, 27 березня 2011, 10:09

Народний депутат Тарас Чорновіл заявляє про серйозну роль колишнього генерала міліції Олексія Пукача у справі про загибель його батька.

"Роль Пукача в справі Чорновола теж достатньо серйозно проглядається", – заявив він в ефірі радіо "Свобода".

"За деякими даними, він (Пукач) керував "наружкою" за В’ячеславом Чорноволом в Кіровограді. Коли він мав виїжджати в цю останню дорогу до Києва. І він нібито дав сигнал на виїзд КАМАЗа з Лугового з Дніпропетровської області", - зазначив він.

"Прямі підказки для слідства – Пукач недопитаний в тій справі. Прямі підказки – десь був журнал, зник. Є конкретні люди, які до журналу реєстрації були причетні – допитати їх, вони не допитані", - додав Чорновіл.

"Попередня слідча група виїжджає в Кіровоград, ще в 2005 році, для виїмки документів по тій же самій "наружці" (я просто один єдиний факт наводжу), ті документи знищені за один день до приїзду слідчої групи. Тобто в той день, коли вони оформляли відрядження", - розповів депутат.

За його словами, він також має "дуже серйозні претензії" до колишнього президента Віктора Ющенка. Депутат нагадав, що Ющенко і покійний екс-міністр МВС Юрій Кравченко були "найближчими друзями".

"Наприклад, свідчення були, про це говорили кулуарно міліціонери високого рангу (генерали, полковники), які були на одній із зустрічей типових Кравченка-Ющенка. Ніби при Ющенку він (Кравченко) сказав фразу до своїх полковників: "Да Вы даже, сволочи, убить по-человечески не можете. Я теперь, как клоун, должен скакать перед тележурналюгами этими и рассказывать им, что это было просто авария", - розповів Чорновіл.

"Я б хотів, щоб Ющенко під присягою сказав, було це при ньому сказано, чи не було", – зауважив депутат.

Водночас він підкреслив, що не може говорити про якісь прямі докази, але наполягає, що Ющенко має бути допитаний.

"І основне, щоб він дав відповідь на цілий ряд питань щодо своєї діяльності в одному з штабів Кучми на виборах 1999 року. Коли він був заступником Волкова в тому штабі – фактично неформальний штаб, але він опікувався фінансовою частиною. Але це був той штаб, який курував безпосередньо міністерством внутрішній справ", – сказав Чорновіл.

Депутат розповів, що кілька днів тому зустрічався з генпрокурором і прокурором міста Києва, і висловив прохання, щоб справу про загибель його батька було передано Генпрокуратурі. "Генеральний прокурор пообіцяв, що беруть 10 днів на вивчення – тайм аут і після того буде якесь рішення", - розповів Чорновіл.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування