Кернес заявив, що не короткозорим його учити, почім купувати лавки в метро

Вівторок, 29 березня 2011, 12:23

Мер Харкова Геннадій Кернес заперечує обвинувачення в розтраті коштів при будівництві харківського метро.

"Інформація, що була представлена вчора Рахунковою палатою України з питання будівництва метро в місті Харкові, це, насамперед, показник короткозорості самої Рахункової палати", - йдеться в заяві Кернеса.

За його словами, судити про ефективність або неефективність використання бюджетних коштів по такій програмі, як будівництво метрополітену, чи то в Харкові чи іншому місті України, можна тільки з урахуванням і виходячи з усіх тих обставин, що супроводжують такі великі будівництва.

"І тоді питання стане зовсім по-іншому: чи ефективно, що за 11 місяців була побудована станція метрополітену, яку намагалися побудувати з 1992 року? Але, думаю, будь-який харків'янин, який щодня користується метро, зможе це оцінити і без Рахункової палати", - заявив він.

Як відомо, Рахункова палата заявила, що в 2009-2010 роках Харків неефективно використовував кошти державного бюджету, що виділялися для будівництва метрополітену.

За даними відомства, за останні 5 років планувалося завершити 7 об'єктів будівництва метро в Харкові, однак в експлуатацію був уведена лише одна ділянка - від станції "23 серпня" до станції "Олексіївська".

Рахункова палата відзначила, що будівництво харківського метро регулювалося Держпрограмою розвитку мережі метрополітенів на 2006-2010 роки і Держпрограмою підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

При цьому, на думку аудиторів, дані програми були формальними і не узгоджувалися між собою.

Як відомо, раніше Харківський метрополітен замовив виготовлення 10 ослонів по 63 тисячі гривень кожен, але після скандалу у пресі їх закупили за нижчою ціною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...