Західна розвідка знає, що СБУ викрали і передали палестинця Моссаду

Середа, 30 березня 2011, 12:27

Ізраїльський Моссад утримує викраденого в Україні палестинця Дірара Абусісі у зв'язку зі справою Гілада Шаліта, захопленого в червні 2006 року палестинськими терористами.

Про це пише німецький журнал DER SPIEGEL.

"Єрусалим може вірити, що Абусісі мав інформацію щодо ізраїльського солдата Гілада Шаліта, який був викрадений чотири з половиною роки тому Хамасом", - пише видання.

Видання зазначає, що Ізраїль і Хамас обговорювали обмін полоненими при посередництві Німеччини.

Хамас хоче обміняти Гілада на тисячу палестинців, які наразі перебувають в ізраїльських тюрмах. Однак Ізраїль не полишав сподівання звільнити Гілада за допомоги військової операції, але вони мають знати, де конкретно його тримають, пише журнал.

"Це та інформація, яку вони сподіваються отримати від Абусісі", - зазначає видання.

Також газета з посиланням на власні джерела у західній розвідці пише, що саме "українські агенти викрали Абусісі".

"Пізніше європейці передали їхню жертву ізраїльтянам, які і просили про викрадення", - пише видання.

На підтвердження своєї думки видання наводить слова співрозмовника, який побажав залишитись неназваним.

"Якщо Моссад йде на такі витрати та допитує людину протягом шести тижнів, він має знати щось, що Ізраїль хоче почути. Якби Абусісі був лише "подразником", його могли просто вбити", - зазначив співрозмовник видання.

Раніше СБУ заявляли, що "Служба безпеки України операцiй iз затримання цього громадянина не проводила й не надавала допомоги".

***

Водночас адвокат Абусісі Смадар Бен-Натан спростувала будь-який зв'язок Абусісі зі справою Шаліта, повідомляє "The Jerusalem post" з посиланням на армійське радіо.

"Історія Гілада Шаліта ніколи не поставала у питаннях до Абусісі. Ніколи не згадувалось, що він щось знає або причетний до цієї справи", - сказала адвокат.

Чергове судове засідання у справі Абусісі відбудеться у четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування