Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальна "свободівка": Я би скасувала всі свята "Совєцкого Союзу"

Понеділок, 7 березня 2011, 22:36

Заступник голови ВО "Свобода" Ірина Фаріон не святкує 8 березня і скасувала б усі "радянські" свята.

Про це вона сказала в інтерв’ю, опублікованому на сайті "Свободи".

"Я би скасувала всі свята, які святкувалися у Совєцкому Союзі, бо вони не мають жодного стосунку до української культури та української історії. Їх не мають відзначати на державному рівні, це тавра радянської доби", - заявила Фаріон.

"Державу можна змінити, коли зміниться суспільна свідомість… Якщо в середині 90-х років ми набрали стрімкої ходи до зміни свідомості, то зараз відбувається реванш. Ця влада – найстрашніше породження радянської доби, у її найагресивнішій та найпримітивнішій формі", - сказала вона.

"Кожна влада може запропонувати тільки те, чим вона є сама. Наша влада – совки, тому вони повертаються до совєцких празників", - додала представниця ВО "Свобода".

Фаріон зізналася, що в школі також вітала свою маму з 8 березня. "І мені так соромно за це. Мені страшно, що я була у цій тюрмі та грала в школі за правилами цієї тюрми, і я щаслива, що визволилась з цією тюрми", - заявила вона.

На запитання, чи вітатимуть її у Львівській облраді з 8 березня, як, зазвичай, вітають жінок у Верховній Раді, Фаріон заявила: "Ви що смішні? Голова облради - націоналіст Олег Панькевич. Ми з цього свята просто реготали".

"Я взагалі вносила пропозицію, щоб сесія облради продовжувалася 8 березня. Але на жаль, ми не маємо більшості в облраді. І через те, що більшість проголосувала, щоб сесія була 9 березня, ми сесію відкриємо тоді. Але потім перервемо, тому що підемо на урочистості, пов'язані із Шевченківськими святкуваннями", - сказала член "Свободи".

"А 8 березня - робочий день, який не повинен випадати. І я попереджу своїх студентів, щоб вони не здумали ляпнути та принести якусь квітку. Нехай ця квітка пахне, але не в моєму вазонку", - заявила Фаріон.

На її думку, те, що в Україні масово святкують 8 березня, свідчить про "затаєні комплекси" і недостатній рівень відкритості у стосунках між чоловіками й жінками.

"Хтось з видатних давав таке визначення любові: любов – це змагання догодити один одному. Для цього не потрібно встановлювати якийсь день. Це має бути моделлю поведінки щодня. І це називається щастя. А це щастя випливає із внутрішньої культури людини, внутрішньої культури чоловіки та жінки. Нашому суспільству до цього далеко", - вважає вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування