Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зять голови району просив рибалок відмовитися від свідчень про побиття

Середа, 20 квітня 2011, 09:33

Зять голови Заставнинської райдержадміністрації Михайла Бойчука Руслан Григорович пропонував побитим рибалкам відмовитися від своїх свідчень.

Про це розповів газеті "Комерсант-Україна" один із постраждалих рибалок Іван Абрамович.

За його словами, зять Бойчука приходив до них у лікарню в ніч із понеділка на вівторок.

"Він пропонував поспілкуватися й налагодити співпрацю. Але від своїх свідчень ми не відмовилися", - сказав потерпілий.

Чотирьох жителів міста Заставна Чернівецької області - Івана Бабія, Василя Слободяна, Миколу Михайлюка та Івана Абрамовича -побили 16 квітня пізно ввечері на ставку під час риболовлі.

Прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу у відношенні голови Заставнинської райдержадміністрації Михайла Бойчука, його брата Василя, зятя й двох охоронців приватних ставків. За інформацією прокуратури, Бойчук, його брат, зять і двоє охоронців побили рибалок за те, що вони без дозволу ловили рибу.

За словами потерпілого Абрамовича, напад був несподіваним: "Ми ловили рибу, а вони просто під'їхали на двох "Нивах" і, не задаючи питань, стали нас бити. Дві години били кулаками, кийками й бейсбольними бітами. Стан у нас важкий, у мене вибиті зуби. Їсти не можу, тільки курю й п’ю воду".

Перший заступник керівника Чернівецької обласної організації партії "Батьківщина" Василь Мельник повідомив, що в рибалок "вибиті зуби, зламані ребра, є численні гематоми й черепно-мозкові травми; двоє з них госпіталізовані в обласну лікарню, двоє перебувають удома".

Сам Бойчук на час проведення розслідування склав із себе повноваження глави райдержадміністрації: "Про цю ситуацію я дізнався в понеділок і одразу ж написав заяву, тому що з мене зробили якогось Рембо", - заявив він.

"Всім відомо, що я інвалід, і вже 14 років у мене немає правої ноги. Тож я фізично не міг зробити того, у чому мене звинувачують. Я в суботу вночі був удома, що можуть підтвердити мої рідні", - запевнив Бойчук.

Однак голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв уже направив президенту подання про звільнення Бойчука. У прес-службі ОДА пояснили, що губернатор прийняв таке рішення "у зв'язку з недотриманням паном Бойчуком прав і свобод громадян на території свого району, що викликало негативний суспільний резонанс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: