"Наша Україна" вимагає денонсувати і "харківські угоди", і угоду Тимошенко

Середа, 27 квітня 2011, 13:22

Партія "Наша Україна" наполягає на денонсації харківських угод із Росією від 2010 року й газових угод від 2009 року.

Про це сказав лідер "Нашої України", екс-президент Віктор Ющенко, виступаючи на з'їзді своєї партії в Києві в середу.

За його словами, підписавши "харківські угоди", Україна втратила свою стратегічну безпеку й свободу руху до Євросоюзу.

"Ми програли найголовніше: стратегію своєї безпеки. Сказавши "так" російському флоту в Севастополі, ми фактично сказали "ні" можливості інтегруватися в європейську спільноту", - сказав Ющенко, цитує "Інтерфакс".

За його словами, після "харківських угод" в Україні "залишилося, фактично, окупаційне військо".

Ющенко нагадав, що депутати від "Нашої України" внесли до Верховної Ради законопроект про денонсацію "харківських угод", і закликав усі політичні сили підтримати його.

Він також заявив про доцільність денонсації московських угод про ціну на газ для України. "І газові (2009 року, підписані за прем'єрства Юлії Тимошенко), і харківські угоди повинні бути денонсовані", - стверджує Ющенко.

Партія "Наша Україна" на з’їзді ухвалила резолюцію, в якій вимагає скасувати харківські угоди від 2010 року про продовження базування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

"Цей договір з Російською Федерацією суперечить інтересам України, створює загрози для національної безпеки, завдає збитків українській економіці. Він буде неминуче скасований", - говориться у документі.

"Харківські угоди створили ганебний прецедент торгівлі національною територією в обмін на так звані "економічні поступки", - заявляє партія Ющенка, додаючи, що Україна не отримала "справедливої орендної плати" за використання російським флотом свої земель, та й обіцяний дешевший газ – теж.

Вона додає, що й "газові угоди 2009 року накинули справжнє ярмо на українську економіку та призвели до погіршення добробуту кожного українського громадянина", адже за цими угодами Україна на 10 років отримала "найвищу ціну на російський газ у Європі при збереженні найнижчої плати за транзит російського газу".

"Ми виступаємо за перегляд Московських газових угод, укладених в січні 2009 року", - заявляє "Наша Україна".

Вона закликає "всі патріотичні політичні сили спільно діяти задля досягнення цієї мети".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування