Українська "Бі-Бі-Сі" тепер буде тільки в інтернеті

П'ятниця, 29 квітня 2011, 10:44

29 квітня українська радіослужба "Бі-Бі-Сі" мовить останній день.

Як повідомила її редактор Світлана Дорош "Комерсанту-Україна", у цю п'ятницю востаннє відбудеться трансляція ранкової та вечірньої радіопередач - "Ранок із "Бі-Бі-Сі" і "Добрий вечір із Лондона".

Після цього нові інформаційні випуски будуть доступні тільки на інтернет-сайті служби.

Дорош зазначила, що зараз проводяться роботи з удосконалення сайту, які планується завершити наприкінці літа.

"Над цим працює спеціальний відділ розвитку в Лондоні. У наших планах зробити сайт більш мультимедійним", - сказала вона.

"Ці зміни закономірні й обумовлені хоча б тим, що 10 із 12 співробітників нашої радіослужби в Києві залишаються на своїх місцях, але тепер всі вони будуть працювати над інтернет-ресурсом", - пояснила Дорош.

Український підрозділ "Бі-Бі-Сі" є частиною всесвітньої служби British Broadcasting Corporation, яка фінансується британським Міністерством закордонних справ.

Перша програма "Бі-Бі-Сі" українською мовою, гостем якої став президент Леонід Кравчук, вийшла в ефір 1 червня 1992 року.

Щотижнева аудиторія української радіослужби становила понад 5 млн осіб.

У січні цього року BBC World Service повідомила про закриття українськомовної радіослужби "Бі-Бі-Сі" разом із азербайджанською, іспанською на Кубі, в’єтнамською, китайською та турецькою. Такі заходи пояснили вимогою уряду еликобританії як мінімум на 16% зменшити видатки Всесвітньої служби "Бі-Бі-Сі".

Крім того, протягом 3-х років корпорація планує скоротити 650 із 2400 робочих місць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування