Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Русское единство" каже, що акцій у Львові не проводили

Четвер, 12 травня 2011, 21:02

Партія "Русское единство" вважає провокаційною заборону суду на проведення 9 травня у Львові будь-яких масових заходів.

Відповідаючи на запитання, на якій підставі всупереч рішенню львівського суду про заборону на проведення будь-яких масових заходів у місті 9 травня "Русское единство" організувало свою акцію, лідер партії Сергій Аксенов заявив, що "партія не проводила жодних акцій, жодних заходів".

За його словами, "в наших рядах не було партійних прапорів, партійної символіки, всі, хто приїхав до Львова того дня діяли від свого імені як приватні особи, вони були запрошені Радою ветеранів міста Львова на святкування 9 травня".

"При цьому ми не вважаємо, що якщо з Криму приїхало більш як 20 осіб, то це була якась організована акція. Ми законослухняні громадяни і закон у цій частині не порушували", - цитує Аксенова УНІАН.

Заступник голови партії Дмитро Полонський додав, що підтвердженням їх спілкування з ветеранськими організаціями Львова є листування, офіційні заявки на адресу Львівської міськради.

"Розуміючи, що наша поява може викликати неоднозначну реакцію, ми погодили графік проведення маршу перемоги у Львові з ветеранською організацією і в листуванні з міськрадою і між собою чітко вказували, що не збираємося проводити якісь заходи всупереч планам міської влади", - заявив Полонський.

Відповідаючи на запитання про незаконність вивішування червоних прапорів у день Перемоги, оскільки президент досі так і не підписав відповідного закону, представники партії зазначили, що є інший закон про увічнення перемоги у війні, прийнятий в 2000 році, в одному з положень якого сказано, що під час святкування Дня Перемоги використовується символіка часів Великої Вітчизняної війни.

"Тому з нашого боку порушення закону жодного не було. Порушення закону було з боку влади міста Львова і Львівської області, які прийняли рішення, що суперечать цьому закону", - заявив він.

Як відомо, представники проросійських організацій, зокрема партії "Русское единство" і "Родіна" заявили про намір 9 травня у Львові організувати марш вулицями міста з радянською символікою.

Такі плани вони аргументували тим, що влада Львова нібито має намір заборонити святкування Дня Перемоги в місті.

6 травня Львівський окружний адміністративний суд виніс заборону на проведення 9 травня в місті будь-яких масових заходів усім, хто подав заявки.

Але, попри судову заборону, представники "Русского единства" і "Родіни" 9 травня прибули до Львова для проведення заходів із святкування 9 травня.

Під час акцій організованих цими партіями відбулися сутички міліції і преставників ВО "Свобода".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування