Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник: студентські акції провокують західні фонди

Середа, 25 травня 2011, 14:31

Акції протесту проти ухвалення закону про вищу освіту провокують іноземні фонди.

Про це заявив міністр науки і освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник, відповідаючи на відповідне питання журналістів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Провокує той, хто платить гроші - іноземні фонди", - зазначив він.
 
Міністр підкреслив, що в законопроекті, який допрацьовується, враховані всі ключові пропозиції студентських організацій.

Це, за його словами, і незмінна плата за весь період навчання, гарантування державою стипендій на рівні прожиткового мінімуму, гарантування державою можливості навчання за кордоном, введення європейських рівнів освіти, збереження держзамовлення на рівні 51%, а також вільний вибір навчальних дисциплін у рамках освітніх планів.

"Провокують ті, ви побачите, скільки їх буде, хто був в робочій групі (з доопрацювання законопроекту) і відмінно знає, що все враховано, але вони вийшли з групи і кажуть: нас не влаштовує", - зазначив Табачник.

"Люди відпрацьовують гроші, а гроші платять за те, щоб дискредитувати абсолютно очевидні речі", - заявив міністр.

На його думку, закон про вищу освіту надасть значно більшу свободу вищим навчальним закладам. "Якимсь аутсайдерам навчального процесу це може не подобатися, оскільки вони будуть відставати в конкуренції", - вважає Табачник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...