Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник радіо пояснив, навіщо закрили всесвітнє мовлення

Четвер, 26 травня 2011, 14:53

Припинення мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення здійснено у рамках оптимізації мовлення та штатної структури НРКУ.

Про це заявив гендиректор Національної радіокомпанії Тарас Аврахов.

"Ці процеси були необхідними і здійснені після відповідного рішення колегії Держкомтелерадіо і згідно з наказом НРКУ про оптимізацію всієї структури Національної радіокомпанії", - зазначив він.

"Маємо ситуацію, коли всі три канали мовлення НРКУ досяжні через мережу Інтернет та супутник, відтак українці по всьому світу мають змогу отримувати весь спектр інформації, культурологічні, музичні програми з Батьківщини", - заявив Аврахов.

За його словами, питання оптимізації було очевидним, і вона була здійснена зі збереженням творчого потенціалу: більшій частині колективу української редакції запропонована робота за фахом, почасти збільшено мовлення англійською, німецькою, румунською мовами.

Також, зазначив Аврахов, замість української редакції в рамках Всесвітньої служби утворено редакцію мовлення на закордон у складі Дирекції інформаційного мовлення. На цю редакцію покладено функцію співпраці із закордонними, зокрема, із українськими мовниками.

Він запевнив, що НРКУ "робила і буде робити все можливе, аби відбувалося реальне звучання українського радіо за кордоном, а не імітація цього процесу".

Як відомо, 25 травня Аврахов розпорядився припинити мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування