Табачник: багато українців "зустрічаються з дівчатами російською мовою"

Вівторок, 31 травня 2011, 12:55

В Києві буде більше шкіл з російською мовою навчання, якщо цього захочуть батьки.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Буде більше. Якщо батьки захочуть...Це ж не може робити міністр", - сказав він.

"Україна в цьому сенсі взагалі дещо дивовижна країна. У нас за статистикою 77% українців, 17% росіян, решта - громадяни інших національностей", - додав Табачник.

"Але при такому співвідношенні (77% - це більше трьох чвертей) 60% населення в столиці говорить, живе, спілкується, зустрічається з дівчатами російською мовою. Із 537 середніх шкіл повністю з російською мовою викладання - тільки п'ять", - заявив міністр.

Крім того, він зазначив: "У цьому році школи Харкова, Криму, Донецька, Луганська, інших областей, якщо вони хочуть замовити підручники 11 класу російською мовою, вони їх отримають російською мовою за рахунок державного бюджету".

"Діти, які навчаються угорською, російською, польською, кримсько-татарською мовою, вони все одно будуть вчити обов'язково українську літературу, українську мову як громадяни України, і здавати іспит, тобто державну підсумкову атестацію за підсумками кожного класу та середньої школи, і повної середньої школи", - сказав Табачник.

"Тому школа з російською мовою навчання не заважає юному громадянину України отримати освіту, по суті, двома мовами - російською і українською", - вважає міністр.

Крім того, він вважає, що "той факт, що Міністерство дозволило автономію ВНЗ і право викладати предмети російською, англійською чи українською, зміцнює позиції вищої школи України як одного з найбільших гравців на світовому ринку вищої освіти".

"Крім того, ми, незважаючи на опір націоналістів, зробили програму у цьому році, і будемо робити для всіх класів, яка називається "Світова література", де російська література буде займати дуже великий обсяг", - додав Табачник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування