Діаспора стала на захист Тимошенко

Субота, 18 червня 2011, 10:41

Світовий конгрес українців закликав міжнародну спільноту значно посилити тиск на владні структури України для забезпечення поваги до демократичних цінностей.

Відповідного листа до міжнародної спільноти було надіслано в п’ятницю, повідомляє прес-служба СКУ.

Конгрес висловив глибоку стурбованість продовженням переслідувань політичних опонентів в Україні та заявив, що постійні заборони екс-прем'єру Юлії Тимошенко подорожувати спрямовані на підрив української опозиції напередодні парламентських виборів.

СКУ також звернув увагу на вимоги Резолюції про ситуацію в Україні, що була прийнята Європарламентом 9 червня.

Зважаючи на роль України як представника Європи у виконанні таких зобов’язань, як нинішнє головування в Комітеті міністрів Ради Європи, проведення в наступному році Євро-2012 та головування в 2013 році в ОБСЄ, СКУ наголосив на необхідності виконання Резолюції Європарламенту.

Разом з тим, конгрес українців Канади закликав канадський уряд ввести до порядку денного переговорів про створення зони вільної торгівлі з Україною конкретні умови, які гарантуватимуть захист прав людини, а також дотримання закону та демократії в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, про це заявив президент Конґресу українців Канади Павло Ґрод.

"Ми спонукаємо канадський уряд посилити вплив на уряд України, щоб забезпечити повагу до демократії та прав людини шляхом включення цих істотних принципів основними умовами будь-якого договору про вільну торгівлю", – заявив Ґрод.

Він також повідомив, що відправив листа до міністра міжнародної торгівлі Канади Еда Фаста з проханням про зустріч з метою обговорення ситуації щодо порушень прав людини в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...