Янукович: "Тимошенко зможе очолити опозицію на виборах. Чому ні?"

П'ятниця, 24 червня 2011, 14:51

Президент Віктор Янукович вважає, що Юлія Тимошенко зможе очолити опозицію на наступних парламентських виборах.

"Звичайно. Чому ні, якщо суд вирішить, що вона невинна", - заявив він в інтерв’ю газеті "Ле Монд", яке дав 21 червня у Страсбурзі, текст якого наводить прес-служба президента.

"Але треба дотримуватися всіх процедур. Ми наближаємося до закінчення розслідування. Ми хочемо, щоб процес був прозорим і відкритим для преси, щоб були представлені аргументи двох сторін", - наголосив Янукович.

Коментуючи критику Європарламенту щодо кримінального переслідування Тимошенко й 11-ти членів її уряду, президент зазначив, що дуже мало депутатів Європарламенту проголосували за резолюцію з цього питання.

"Високопосадовці, які порушують українське законодавство, незалежно від своїх політичних уподобань, мають за це відповідати, як і будь-який громадянин. Лише правосуддя може дати відповідь. Президент не має права втручатися у рішення правосуддя або діяльність Генеральної прокуратури", - заявив Янукович.

На його думку, погіршення іміджу України за півтора роки його президентства, - "це суб’єктивна думка".

"Коли країна розпочинає глибокі реформи, коли починається знищення корупційних схем, що розвивалися протягом десятиліть, зачіпаються інтереси осіб, які звикли робити бізнес за державні гроші завдяки корупції в органах влади. Надання адміністративних послуг завжди коштувало дорого, і за це треба було платити. Дуже часто підприємці були змушені сплачувати додатковий податок на корупцію", - сказав Янукович.

"Коли ця система опинилася під загрозою, вона почала захищатися. Ці бюрократи застосовують різні методи, у тому числі й демократичні гасла, аби прикрити свої злочинні дії та корупцію. Легко відрізнити людину, яку переслідують з політичних мотивів, від звичайної корумпованої людини. Дуже швидко суд розставить всі крапки над "і", - заявив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування