Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович-молодший і власники джипів обіцяють не їздити заповідником

П'ятниця, 24 червня 2011, 19:56

Автомобільні змагання "Ukraine Trophy-2011" пройдуть уздовж кордонів трьох заповідників, але не торкнуться їх територію.

Про це повідомив глава Комітету спеціальних позашляхових змагань Автомобільної Федерації України Сергій Осадчий, передає "Інтерфакс-Україна".

"Запевняю, що змагання пройдуть за умови суворого дотримання українського законодавства та екологічних норм", - сказав він.

За словами Осадчого, маршрут змагань межує з Поліським заповідником, Рівненським та Шацьким, але по їх територіях не проходить.

Разом з тим, організатори встановили регламент, який зобов'язує автомобілістів дотримуватися строгих правил, як щодо екологічної безпеки, так і відповідності машин технічним стандартам, щоб "не нашкодити природі".

Зокрема, під час змагань заборонено мити транспортні засоби в водоймах, для цього передбачені пересувні мийки.

Крім того, організатори запропонували учасникам 2 етапу Чемпіонату України "Ukraine Trophy-2011" додатково зробити добровільні внески на рахунок Шацького Національного природного парку.

Змагання "Ukraine Trophy-2011" плануються 2-8 липня від Києва до Шацьких озер.

Як відомо, раніше в Національному екологічному центрі заявили, що учасники змагань планують гонки по територіях заповідників.

Повідомлялося, що близько двох сотень джипів, серед яких і машина сина президента України Віктора Януковича-молодшого, планують влаштувати автогонки по бездоріжжю у Поліському та Рівненському заповідниках, а також в Шацькому національному парку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування